The Greatest Gift We'll Get This Year Is Life

Skandalerna duggar tätt i finanskrisens spår. Denna måndagmorgon möts man av det dystra beskedet att tekniska högskolan inte tänker ge julklappar till personalen i år. Vilken horribel kränkning! Jag och den Äldre Berusade Damen håller på att försöka lista ut vem man ska överklaga till. Vem kan tänkas ligga bakom denna människoförödande policy? Margaret Thatcher? Professor Wienerbröd? Mångubben? Finns det ingen respekt längre för de religiösa högtiderna och lille Jesusbarnet?  Näe, nu får det vara nog, jag gör bokmärke på platsbanken.

En ny och fräsch vecka börjar idag. Ambitionen har varit att hålla hjärnan i fokus hela helgen, nu behöver den vila. Jag och TB ramlade förresten in i en lång rad med kändisar härom natten. Bland annat såg vi Ernst Billgren iförd prinsessan Madeleines solglasögon med s k "caféglas" från 2004. Han minglade runt med vad som såg ut att vara en bunt konststudenter.  Sen kom Ernst fram för att ge TB en komplimang och då visade det sig att det i själva verket var Carl-Johan Vallgren som klätt ut sig till Ernst. Han hade gjort ett skickligt jobb ty både jag och TB gick på det. Nästa gång tar vi med lupp och monokel för att det ska bli rätt från början.
Allmänt | | 2 kommentarer |

Jackie jag tror att du förstår

Känner ni till semleoutleten på Kobbarnas väg? Har man otur så har redan representanter från Wienerbröds arkitektbyrå varit där och köpt slut alla godsakerna när man kommer dit. Om man har tur kan man köpa semlor och annat sötebröd för vrakpriser. Kolla upp den är mitt tips, den kommer ha en central roll i den Göteborgsroman som kommer skrivas inom kort av en hemlig pseudonym. Enligt uppgift kommer även en hjälte vid namn Alex Råbarck att figurera men troligtvis kommer ingen komma undan i denna roman där tydligen den mest invecklade Göteborgianan kommer offentliggöras. Om detta må man äntligen berätta! Boken kommer komma ut på samma förlag som Jackie Arklöws.

Projektet med Göteborgsrocky ligger tyvärr på is tillsvidare eftersom det visat sig vara så svårt att rita serier. Författaren måste tydligen först gå en lämplig folkhögskoleutbildning i serieteknik.

Stadens bokmässa är nu i full rulle. Otroligt kul! Jo är i stan, fosskarens farfar likaså. Jackie Arklöws förläggare minglade omkring i fin form och berättade om breven från Jackie (alltså inte den vita massajen utan den svarta nazisten) och livet på mässans insida på ett party igår. Fosskaren var ovanligt ursnygg och många kändisar och annat fräckt och snyggt kunde skådas för den som i likhet med oss ägnade sig åt culture slamping.
Allmänt | | Kommentera |

I Suppose You Were Just Stating Your Views

Kvällskursen jag går just nu är ju ingen dans på rosor direkt. Alla i min seminariegrupp är urintelligenta. Jag hänger inte med alls. Men jag tar tillvara på intelligentian jag får åtnjuta på kvällstid för jag får sällan någon stimulans av de jag omger mig med på kontorstid. Äldre Berusade Damen och olika externa lunchsällskap naturligtvis undantagna.


I klassikerklubben läser vi just nu Hard Times av C. Dickens. Inte heller den en promenad i parken har det visat sig. Det var dock undertecknad som insisterade på att vi skulle läsa på originalspråk så nu är det bara att kämpa på och låtsas som ingenting. Men vilken underbar bok! Den utspelar sig i Coketown som verkar ganska analogt med campus johanneberg. Allt handlar om facts and calculations. Problematiskt, såklart. En av huvudpersonerna har ett förnamn som är mycket likt mitt eget. Hon kallas för Loo. Ganska fräckt.


Jag talade med en från det förflutna härom kvällen En sån som en gång var allt. Han ringde för jag hade råkat skrämma honom sa han. Och vi pratade länge om allt viktigt som hänt och förestående förändringar. Och till slut kom vi in på väder. Vad har jag valt för väder? En evig maktkamp. Så trött på den nu och de olika versionerna av samma tema. Sen la vi på men hjärtat var nog ändå mer dur än mol.  


Dagens agenda: städa i alla högar. Gäller både professionellt och privat. I kväll går jag hem till Dr Våropher för samvaro och överlämning av bok.

Allmänt | | Kommentera |
Upp