A Whiter Shade of Pale

Jag glömde skriva att jag såg Missing Diamond på avstånd utanför Morrankonserten. Han såg annorlunda ut i sommarkvällen från hur jag mindes honom men ändå så perfekt. Vit som alabaster var den metafor som jag använde när jag igår förklarade för den Äldre Berusade Damen över ett glas vin. Vi diskuterade då vad alabaster egentligen var och vi var båda eniga om att det var någon sorts material. Men vi kom inte längre än så. Eftersom min blogg även syftar till folkbildning så bifogar jag här Wikipedias förklaring till alabaster.

Antik eller orientalisk alabaster utgörs av vit eller rosa kalciumkarbonat  (kalksten, marmor, hårdhet omkring 3 på 
Mohs hårdhetsskala. I naturen bildas den i form av droppsten  (stalaktiter och stalagmiter) Användes till skulpterade  arbeten, dosor och amforor i det gamla Egypten  och  Mesopotamien. Dosorna och amfororna var avsedda för förvaring av balsam  och smörjelser 
     
Vanlig alabaster är kalciumsulfat  (gips),  hårdhet mellan 1,5 och 2,0 på Mohs hårdhetskala. Användes mycket 
 till skulpterade arbeten i mindre skala i Europa från medeltiden och framåt.

Allmänt | | En kommentar |

The Sanest Days Are Mad

Den Äldre Berusade Damen skickar skvaller om Mauro: Känner en som bodde granne med honom förut, och då bodde han på Fridhemsgatan - f.ö. i samma förening som sin tämligen okände bror Walter. Alla i föreningen fick turas om att städa trapphusen, men Mauro var för fin för det så han betalade 500 kr till föreningen för att slippa varje gång det var hans tur.

Jag läser på internet och inser att det är många som inte kan skilja på "de" och "dem". Jag uppmanar alla ungdomar att träna på detta ty det är inte så svårt men det stör mitt öga att ni inte kan använda rätt. Jag vet inte hur språkregeln lyder men "de" och "dem" har samma innbördes relation som "jag" och "mig". Nu kan ni prova er fram.

De sista arbetsdagarna innan semestern stapplar sig fram nu. Igår tog jag kompensationsledigt för att sova ut efter morrissey och åka till havet med J. Idag muntrade jag upp mig med en lunch med Rico. Jag vill inte att han flyttar till Malmö men störst av allt är ju kärleken som bekant. Man kan inte klandra han. [sic!]

Jag är inte på så gott humör idag känner jag. Går hem och lägger mig nu tror jag. Sen eventuellt ett glas vin med ÄBD.
Allmänt | | 3 kommentarer |

See the Sky About to Rain

Jag och den Äldre Berusade Damen kan bara konstatera att idag är det en blade runnerdag. Det regnar så man tappar fattningen alldeles. För att inte tala om hur man tappar midsommargnistan. Jag är nöjd med mitt beslut att fira denna högtid med Niles och Frasier i Lägenheten. Jag hoppas på den lilla skaran och glasen av kristall och att vi ska sitta och gaffla om livet. Ah dessa ljuva hjärnor! Midsommar betyder för övrigt inget för mig. Jag kan inte komma på ett enda minnesvärt minne från denna dag.

Sen Morran på måndag. Nu vet ni mina planer de närmaste dagarna.

Sen Wien (om det går att ordna). Sen Singö. Nu vet ni mina planer de närmaste veckorna.

Nu ser det ut som sol ute. Bra för jag behöver lite värme i mitt kalla liv och jag längtar hem.
Allmänt | | Kommentera |
Upp