Hell Is Round the Corner

Se där ja! Nu är det en riktigt fräck och lite regnig fredag. Lite extra fräck eftersom jag snart ska checka ut och gå hem och förbereda mig för att bli full för kärlekens skull. Goda och fina vänner ska bli ett äkta par i dag. Jag måste ha vattenfast mascara och se till att jag har sovit lite och ätit lite.

Tekniska högskolan har öppnat för säsongen nu. Det har ni säkert märkt på stan. Ingen kommer undan spex och sång och de glada färgerna. Jag kan inte göra något åt det, det är traditioner från forntiden.

Jag sitter som vanligt i den goda ron på mitt kontor och lyssnar på triphop och surfar på internet och njuter av kaffe och snask som jag hittat i ett skåp. Det horribla i situationen är att det nu har börjat komma studenter infarande utan att knacka så där ödmjukt som de borde. Vi har en ny receptionist som inte verkar kunna hålla folk undan från mitt hörn. Min arbetssituation börjar som ni märker bli allt mer ohållbar.

Risken för pandemi är nu överhängande enligt intranätet. Jag avstod klokt nog från att skaka hand med studenterna första dagen, det fick de andra i programledningen göra medan jag lyssnade på popmusik och läste dagens horoskop på behörigt avstånd.

Jag och dr Våropher fortsatte vår twin peakssamvaro med Fire walk with me häromkvällen. Jag bakade körsbärspaj för stämningens skull och sen blev jag urrädd och nu har jag sömnskuld igen på grund av mörkrädsla. Jag minns inte att jag blev rädd när jag såg den som tonåring men det är klart att som tonåring förstod jag mig inte på det här med livets risker och faror och mörka skogar. Pajen blev sådär men dr Våropher åt snällt upp nästan alltihopa.
Allmänt | | 2 kommentarer |

Sexual Healing

En dålig sak som har hänt: tekniska högskolan vill inte betala för att jag ska åka till Spanien i oktober. Vad ska jag då göra i oktober? Sitta på min stol och stirra tomt in i skärmen? Som nu i augusti.  Nu ska jag surfa på platsbanken på arbetstid.

Jag och Äldre Berusade Damen vet att det är viktigt att bara göra saker som är sexiga. Här är vår lista på sexiga saker man kan göra: 

-handlägga
-köpa ett lock bärs
-kolla på ensam mamma söker
-läsa kvällskurs

Vi har även en lista på osexiga saker man kan göra men den kan vara känslig och lämpar sig mer för att diskuteras internt. Man minns ju debaclet och de sårade känslorna den där gången jag bloggade om att det var ute med auberginefärgat hår.

Note to self: sluta gå på såna dära modepartyn. Det är så nervigt .

Allmänt | | 3 kommentarer |

A Catholic Education

Plans of the week

Privat: lägga mig tidigt, inte dricka sprit. Planen gäller till torsdag kväll.
Yrkesmässigt: Ge mer kärlek och uppmärksamhet åt mina arbetsuppgifter rörande Väg och vatten i allmänhet och verksamhetsplanen i synnerhet.

Kulturhöjdpunkter last week:

Jag såg om Rosens namn häromdagen. Det var en av mina favoritfilmer när jag var liten. Jag insåg nu att det ju är en film som riktar sig till barn. Munkarna ser så roliga ut. Roligare till och med än verklighetens munkar. På klostret finns det också en extrarolig galning med mentalpatientsfrisyr  och  tänder huller om buller. Dessutom en obegriplig dam som inte är så verbal men som förför och frestar munkarna på sitt djuriska vis. Under en obduktionsscen i filmen så blinkar liket. (den tjocka munken som påminner om mångubben, se bild nedan). Även det känns ju lite oseriöst. Men ändå en härlig film!Madonna besökte ju Göteburg också. Även det en katolsk kulturhöjdare. Jag gillar ju den sexiga nittiotalsmadonna bäst och fick sålunda inte mitt lystmäte uppfyllt. Det var ju inte heller några drömplatser vi hade på ullevis sektion N. Man såg inte så mycket och det blir ju aldrig någon puls på sittplats. Det känns dock bra att ha fått en skymt av denna viktiga ikon och hon är ju en mycket stilig kvinna. Det känns inte bra att alla är så kritiska. Det handlar ju knappast om att vi lider för konsten, snarare om att bli underhållen på storslaget vis.

När vi ändå diskuterar det viktiga ämnet kultur, vi funderar på att ta upp klassikerbokcirkeln igen. Jag vill läsa något av Charles Dickens denna gång. Vad säger ni?

Annars väntar jag otåligt på ett visst angeläget telefonsamtal. Kanske är jag bara naiv?

Allmänt | | 6 kommentarer |
Upp