It's Just a Simple Metaphore, It's for a Burning Love

Jag och den Äldre Berusade Damen funderar på att likt två gryningspyromaner smyga in på exempelvis tekniska högskolans antagningsenhet och bränna upp alla ansökningarna. Vi ska filma hela proceduren och sen ställa ut filmen- förlåt jag menar videoverket,  på någon av stadens konsthögskolor.

Note to FRA: detta är endast på skämt.
Allmänt | | 4 kommentarer |

Questions in a World of Blue

Jag och den Äldre Berusade Damen är så erbarmeligt trötta på Campus Johanneberg. Vi tror det eventuellt är bättre på Österåker. Inte Hinseberg dock för där finns väl inga killar?

Snart ska vi på quiz, jag och de andra i handläggargänget. Denna gång hoppas vi på frågor om flickfotografer, Palmemordet och ridsport. Eller för all del popmusik. Vårat lag, handläggare utan gränser brukar oftast komma tvåa. Vi tycker det är bra att vi placerar oss men ändå inte så bra för andrapriset är en extra bärs men när quizet är slut så vill man ju bara hem och kolla på paradise hotel.

Allmänt | | Kommentera |

Förgiftat blod

En liten psykologilektion:

Intern attribution = En persons beteende förklaras med hans/hennes personliga egenskaper. Till exempel: han/hon mår tydligen dåligt idag. Det är för att han/hon drack för mycket igår. Han/hon gör det ibland. Ganska ofta faktiskt. Problematiskt det här med alkoholen för honom/henne.  

Extern attribution = En persons  beteende förklaras med situationsfaktorer. Till exempel: jag mår urdåligt idag. Jag måste fått en drog i drinken igår. 


Det fundamentala attributionsfelet (FAE) = Correspondence bias = Tendensen att överdriva betydelsen av interna faktorer, och undervärdera betydelsen av externa faktorer, när man förklarar andras beteende.

Jag lever mitt liv ganska mycket enligt det fundamentala attributionsfelet. Det är ofta jag och alla de elaka omständigheterna. Det har ni säkert också tänkt på. Ni andra däremot, ni brottas med diverse personliga egenskaper, det har jag allt märkt.  

Jag minns när jag vaknade av att Döden knackade på dörren och försökte ta sig in en gång. Det var dagen efter Jerrys examensfest. Och när jag som bäst höll på att mota ut döden i farstun kommer jag till just den insikten, att det måste röra sig om en drog i drinken. I det här fallet en uppenbar förklaring med tanke på kemisk know how och tillgång på läkemedel bland de andra festdeltagarna. Fåfängans fyrverkeri slog det mig sen. Droga en sån som mig? Nä, kanske var man bara galafull.

Min rekommendation är likt myndigheternas: överskrid inte nio enheter per vecka.

Allmänt | | Kommentera |
Upp