The coastal town that they forgot to close down

Alla frågar hur det känns att bo här i hålan i Hallifornien. Om man ska vara helt ärlig så kan man ju konstatera att jag aldrig satt min fot här om det inte vore för att jag blev kär i den fysiske fysikern. I mina ögon är det helt obegripligt att någon faktiskt vill bo här. Men det viktiga att komma ihåg är att min älskade familj bor här nu och det är liksom det som fyller ut allt. 
 
Och än så länge går det ganska bra. Jag promenerar och sköter mitt hushåll och är allmänt förälskad i mitt lilla barn. Ibland går jag ner till havet och tittar på den horisontella horisonten och konstaterar att jag gillar göteborgshavets bohemiska, stökiga landskap  bättre. 
 
Den stora provokationen jag möts av är dock att invånarna försöker övertyga mig om att det är bättre att bo här i hålan än i mitt hjärtas stad. Tex att det är bra för barn och annat nonsens. Att mitt barn ska växa upp här tycker jag egentligen är djupt sorgligt. Utlämnad åt småstadens erbarmeliga mentalitet, öde gator och brist på utbud. Tur då att planen är att åka till Gbg så mkt man bara orkar och ge hennes liv lite innehåll. Vissa här berättar för mig att barnen i Gbg har knivar och inte lär sig nåt i skolan. Jag skrattar mycket inom mig åt detta men Alla killars talesperson  säger att han köper knivar på polarn och pyret varje säsong till sin baby. Både vinterkniv och sommarkniv för att hålla ordning på danska vägen. Så det kanske stämmer? 
 
Men med allt detta elaka sagt så är jag är fast besluten att vara så konstruktiv jag kan. Jag har valt detta och jag kommer inte  klaga muntligt. Jag älskar att få bo med min familj. Varje kväll innan jag somnar ser jag de två vackraste huvudena jag vet bredvid mig i sängy. Jag har fått en ny god väninna, ett miljöombyte och snart kommer våren. Då ska jag lapa sol, åka tåg och gå på kino. Med andra ord en ytterst ljus framtid. 
| | En kommentar |

A handful of thorns

Nu har det varit helg och jag har fått lite goda tider under helgen. Mina fantastiska väninnor på lördagen och en visit i mitt ursprungshem på söndagen. Vi hinner aldrig nånting längre, det är så mycket arbete med att arrangera en fungerande vardag i en barnfamilj. Men detta fick jag lov att hinna och jag blev extra glad för det. Man kan ta handläggaren ur göteborg men man kan aldrig ta Göteborg ur handläggaren. Här i den halländska hålan verkar folk inte gilla gbg har jag märkt men de har ju en förvriden världsbild. Jag ska återkomma till det någon gång. 
 
Min kille köpte rosor till mig häromdagen. Det var åratal sen jag fick rosor av nån kille sist. Fick mig att tänkta på att jag har sån tur att ha just honom i mitt liv. Tänker faktiskt mycket på mitt lifs novell och alla andra gamla killar man haft och som det faktiskt aldrig hade gått att ha en avkomma med. For various reasons. Man ägnar sig mycket åt minnenas allé och den så kallade självreflektionen när man får barn tycker jag. Babypappan verkar tycka det är nonsens men jag tänker extremt mycket på min egen early childhood och det gör mycket med mig. 
 
Annat som händer när man får barn: man blir uinerad pga har inga inkomster men tusenfalt med utgifter. Eller utgifterna beror på att vi flyttat och flyttat ihop men det är tur man har kredit, så mycket kan jag avslöja. Särskilt som börshajerian går så dåligt också. 
 
Idag var det någon mentalt utmanad hallänning som ville börja språka med mig och sa att det var bra att jag skaffat barnbarn eftersom jag var så söt. Alltså främlingarna på stan här- de är inte kloka. Men det tär tydligen på looksen att vara mor. Måste fixa pengar till guldshampoo och bättre krämer inser jag. 
 
| | Kommentera |

One love

tänk att vi fick denna vackra, krokiga lilla baby. Till slut finns hon på riktigt. såklart är inget som jag trott. allt är så lätt och så krävande. Koncentrerar mig på att försöka lära mig mitt nya liv. Koncentrerar mig på det som får vara viktigt här och nu. En bomb av lycka som Serns mor uttryckte det, men inte direkt smärtfritt. 
 
det sjuder inte direkt av liv här i varet.  Kanske en lämplig plats att befinna sig i all utmattning. Längtar till mer muskler, mer sömn och till Gbg.
| | Kommentera |
Upp