Whatever Makes It All Right

Idag är det åter solsken och hudexposé på campus. Överallt sitter det ungdomar och lapar vårsol. Såsom jag och Äldre Berusad Dam har gjort om vårarna i snart fyra år nu. Vi pratade lite igår om hur det blev såhär. Vi hade ingen bra förklaring.

Jag frågade ÄBD om hon fortfarande äter fem frukter om dagen men hon sa att det går inte när man arbetar heltid. Ingen kan hinna med det i längden, om det inte rör sig om fem vindruvor då.

Jag var uppe ganska sent igår. Först hälsade jag på min storasyster C och hennes man. Jag gav dem lite rådgivning om barnuppfostran som de inte verkade uppskatta, trots att jag tyckte jag var ytterst trovärdig och hänvisade till litteratur (som nån annan läst). De tyckte nog inte jag var så trovärdig med tanke på mina urbegränsade erfarenheter av barn. De gav mig svar på tal som det heter. Jag har aldrig vaktat deras barn men väl deras blommor.

I alla fall, sen gick jag hem och kollade på Lost som tydligen dragit igång en ny säsong utan att jag märkt det. Så då blev det så att jag var uppe sent och funderade. Och sen var jag lite sen på morgonen idag efter allt snoozande. Och då hade jag tydligen missat ett stort och högljutt bråk mellan två handläggare! Typiskt att man missar när det händer nåt fräckt.

Nu när man inte är 18 längre missar man en hel del fräckt. Och mycket av det som är fräckt förstår man (läs: jag) inte alls. Exempel på det: trasiga strumpbyxor,  Marcus Krunegård (fast han kanske inte är så fräck längre), klorblekt denim. Med mera.

Allmänt | | 2 kommentarer |

Things Go Better With a Little Bit of Razzmatazz

En annan (för mig främmande) Lo har lovat champagne till er som kommenterar idag. Vilken underbar gest! Så go crazy!
Swine flu on our minds. Mitt virus är ditt virus stod det i DN i morse. Javisst, allt ska vi dela och allt handlar ju ytterst om flora och fauna. Det har man ju vissa erfarenheter av. De vuxna verkar oroliga men de tröstar sig med att ju någon måste ta hand om Newtons lagar. De vuxna har mycket att förlora på en pandemi tror jag.

Denna dag har inte bjudit på mycket fräckt måste jag säga. Jag och den Äldre Berusade Damen försöker smida planer att dricka bärs och kanske även jaga killar men hon ska resa bort nu igen så vi får ta det lite senare. Vi har dock båda bestämt att vi ska vara lite mer som de vuxna och så att säga "arbeta hemifrån" på valborg då man egentligen har halv arbetsdag på tekniska högskolan. Ni förstår kanske varför man inte vill sätta sin fot på campus johanneberg på valborg. Inte rocket science precis.

Jag fick förresten beröm av sjukgymnasten igår för min förbättrade hållning. Hon tyckte skillnaden var så frapperande så hon gjorde en stor scen inne på gymmet så alla kollade. Man borde lägga upp före- och efterbilder på internet för att visa omvärlden ropade hon. Så har man då äntligen uppnått den kristna hållningen. Tyvärr verkar ingen annan ha märkt detta, utan det verkar vara enbart det tränade ögat som ser. Well, snart tröttnar man väl och faller ihop i den gamla vanliga böjda hållningen som om ingenting hänt.
Allmänt | | 3 kommentarer |

Talking To the Man In the Moon

Jag och Äldre Berusad Dam skulle ses vid Kaffebarnets grav innan och dricka kaffe i solens sken. Jag gick då iväg till glasskiosken för att ta vara på GB-sandwichsäsongen. Sen när jag skulle tillbaka insåg jag att jag skulle bli tvungen att passera Mångubben (som vi är livrädda för) som spatserade runt inne i kårhuset.  Snabbt som en vessla försökte jag ta mig förbi så obemärkt som möjligt men helt plötsligt ropar han "hej". Jag fick ju då lov att säga hej tillbaka. Artig som man är så svarar jag nämligen på tilltal. Precis som i den dära fantastiska sången.  ÄBD tror att detta var ett fatalt misstag och hon  tror att Mångubben anser att vi är ihop nu.

Det här med att mitt liv passerar revy och jag kommer att dö, det har ju helt plötsligt blivit ännu mer aktuellt. Vi har ju länge misstänkt att Mångubben är en mördare. Jag vill i alla fall bli begraven bredvid Kaffebarnet.
Allmänt | | En kommentar |
Upp