What Goes On

Alla frågar varför jag bloggar så olika ofta. Men jag har så mycket strunt som måste göras hela tiden. Sånt som kallas arbete.

Detta är en märklig och sorglig vecka. M har slutat på tekniska högskolan nu. Nu är det bara jag och de vuxna. (Och Mustige mannen som befinner sig nånstans mitt emellan) Jag och M åt avslutningslunch på Persian Palace häromdan. Där var det hög puls som vanligt. En massa handläggare och fosskare som vi känner var där och drällde.  Sen fick vi djupfryst tårta och sen kramades vi länge och M fick lova att komma till geniknölen så snart vädret tillåter. M är en speciell man som  vågar dricka hallonte trots att det är så omanligt och han är även min livscoach och rådgivare. Både när det gäller män och ekonomi. Han brukar också hjälpa till att tolka när vi har besökare från Skövdetrakten. Han är redan djupt saknad.

Jag har dock fått en ny vän på tekniska högskolan. Han är biokemist och vi åt lunch idag. Han har läst James Joyce och han går oftast klädd i rött.

Nu är våren i antågande: promenadernas tid. Jag,  Rico och Esmelon vandrade runt lite häromdan. Kollade vårtecken och höll bluesen borta. Höjdpunkten var nog när  Rico av misstag ropade "Tack för igår!" till en för honom okänd gravid kvinna och hennes kille. (faktum är att det var Martin Marinad, som ju vissa av oss känner) Sen flabbade vi länge och väl (i alla fall jag).

Jag och Fosskaren Qui Rit tänkte skolka igår och gå ut och vandra i naturen men det  blev inte av. Jag hoppas vi kan göra det snart. Vi håller just nu på att kartlägga allas föräldrar. Mycket intressant måste jag säga. Om ni undrar vad hon är för fosskartyp så är hon den glade fosskaren. Troligtvis den bästa fosskarkategorin, för övrigt mycket sällsynt på tekniska högskolan.
Allmänt | | Kommentera |

And Fortune Falls Like Snowflakes in our Hands...


Kära bloggläsare, 
Ni har säkert sett dem någon gång- Sjuhäradsgänget. I helgen fick jag tillfälle att som sällskapsdam till Rico infiltrera detta gäng under festliga omständigheter. Jag fick bland annat träffa gängets två grundare och fick en historisk översikt från nittiotalet och framåt. Sjuhäradsgänget verkar vara en smula gränslösa. Roligt! En av grundpelarna berättade att han ska skriva en bok om dem. Det kommer bli en fantastisk läsupplevelse, detta är ett bra gäng.

Min upplevelse har fått mig att tänka på alla inflytelserika gäng som figurerat i denna stan, jag tänker då inte på de mediala gängen albanerna och OG utan på till exempel Skövdegänget och Alingsåsgänget. För att inte tala om 9E-gänget och Hatthyllans gäng. Fredliga gäng med geografiska nämnare. Ställ inga frågor, det är som det är. Men ni minns väl? Vad många bra böcker vi skulle kunna få till.


Det intressanta med gäng är huruvida medlemmarna väljer att doppa sina grissini/brön i den allmänna soppan (som jerry en gång uttryckte det).  Och en annan intressant aspekt är fortlevnaden. För det är en hårfin balans att hitta dynamik och beständighet. Och att vara i fas med sitt gäng. Gruppsykologiska fenomen är nog det bästa jag vet!


Jag och den Äldre Berusade Damen har återigen identifierat ett mystiskt handläggarfenomen. Det har visat sig att flera av de vuxna sover på spikmattor! Bland andra Barbro B och Åttan. Skallepär har en spikmatta som hon sitter på ibland men hon sover tydligen på en vanlig madrass. Tydligen är detta inne i den vuxna generationen säger ÄBD. Är det någon som förstår dessa fakirfasoner?


ÄBD har för övrigt fått en ny tjänst. Hon ska arbeta för Teknisk matematik och Teknisk fysik framöver. Rätt person på rätt plats säger hon om saken. Jag tycker det ska bli härligt att få mer input om fysikprofessorn, han är ju min favorit. Han spelar ibland Chopin för studenterna och går runt med häxhatt. Fräckt och snyggt!


Förresten, Kristoffer E, du borde kunna identifiera rubriken här ovan...?

Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp