Blasphemous Rumours

Ännu en helg har förlutit. Det har varit första advent. Nu är det måndag. Jag trodde den Äldre Berusade Damen skulle vara tillbaka vid det här laget men icke. Jag som är i desperat behov av hennes goda råd.

Idag har vi haft avtackning för en farbror på min avdelning. Alla andra farbröder från arkitekturinstitutionen kom och käka tårta och gaffla. Sen kom Bävern fram och frågade varför jag var så kritisk i fredags. Jag våga inte säga varför. När silverpagen gick i pension fick hon ju en judodräkt och en flaska rosita, den här gången var presenten ett betydligt mindre fantasifull nämligen nåt sorts presentkort som kunde användas på till exempel twilfit eller teknikmagasinet. Jag har lovat att hålla tal på ÄBDs avtackning. Eftersom hon är ett år äldre än mig så är det troligt att hon går i pension före mig. Vi har planerat en del detaljer redan, bland annat att vårat band, Nagelbandet ska spela. Jag jobbar som dirigent i Nagelbandet, ÄBD spelar mest synthlugg.  Vi får hoppas att Morre är i livet den dan så han kan komma och dansa med oss.

När jag var i katolska kyrkan häromdan så höll prällen på att gaffla om en historie om när gud tog en åsna från några fattiga bönder. "Ge mig åsnan!" hade tydligen gud ropat. "Jaha varför då?" sa den fattiga bonden. Då hade gud svarat "Jag behöver åsnan". Sen sa prästen att på samma sätt är vi alla guds verktyg. Otroligt konstig historia. Vad ska gud ha åsnan till? Och varför gör han inte bara en egen åsna? Eller som Jerry sa när jag rådfrågade honom, varför gör han inte lite pengar och köper en egen åsna? Tacksam om någon kan förklara.
Mvh "Blondin som söker svar"

Allmänt | | En kommentar |

I Got on this Airplane Just to Fly

Idag när jag öppnade min e-postkorg, den som går till tekniska högskolan, hade jag fått ett mail där det stod att någon skickat ett elektroniskt vykort som jag skulle få se om jag klickade på länken. Jag trodde i min saknad och i min enfald att det var den Äldre Berusade Damen som skickat ett e-vykort med en fuktig ros eller dylikt från Mexico där hon befinner sig. Hon brukar skicka såna där hälsningar ibland. Men när jag klickade, klick klick, så visade det sig att det bara var ett virus.

Nu har jag fått bannor av IT-service. Jag bad om förståelse och förlåtelse, jag tycker inte alltid det är lätt att skilja på gott och ont. De både förstod och förlät och passade på att tipsa mig om att inte skicka ut bankinformation och lösenord på begäran. Som om jag nånsin skulle.Allmänt | | Kommentera |

Thieves Like Us

I dag har flera av mina kollegor frågat hur jag mår. Egentligen. Jag måste jobba mer med la sminki, uppenbarligen ser jag inte frisk ut. Eller har detta med min dåliga attityd gentemot organisationskonsulten att göra? Oklart. Ni bloggläsare märker nog dock att jag är i högform även om horoskopen inte längre är med mig.

Jag tror kanske att jag ser lite extra tufsig ut nu när november rain drabbar oss dagligen och jämt. Elementens raseri skonar ingens utseende. Regnvatten är ju verkligen inte bra för håret. Man märker att regnvatten inte är rent. Sån tur då att jag knyckte ett övergivet parapluie på en krog på arkivgatan i fredags. Nu har det fått ett nytt hem och mycket kärlek. Igår när jag och dr Våropher vandrade under det så var det nära att flyga iväg i en kastvind och sen kom det grenar och försökte ta det. Även naturen famlar efter parapluier såhär års.

Jag hade en riktig biohelg. Cinemateket både lördag och söndag. Sen när alla filmerna var slut blev det macchiato med dr Våropher och även med Jakob som hävdade att stadsplanering bara är ett finare ord för social ingenjörskonst. Se där, nu blev du uthängd på bloggen!
Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp